1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
image1.jpg

Két magyar a Forbes 30 év alatti európai sikerlistáján

Két magyar a Forbes 30 év alatti európai sikerlistáján

Az On the Spot magyar dokumentfilm-sorozat rendező-producere, S. Takács András és Lám István, a Tresorit vezérigazgatója is szerepel a topnévsorban.

Az amerikai Forbes magazin minden évben listát tesz közzé a legsikeresebb 30 évnél fiatalabb tehetségekről, de most először jelentette meg a 30 alattiak európai sikerlistáját. Tíz kategóriában keresték azokat a fiatalokat, akikre ma érdemes odafigyelni Európában. A listán van többek között Adele, az Oscar-díjas és tízszeres Grammy-díjas énekesnő, Novak Djokovics teniszező, Sebastian Vettel világbajnok Forma 1-es pilóta és a Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista, Malala Juszufzai is.

A listára két magyar került fel: Lám István, az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar startup, a Tresorit vezérigazgatója a technológia kategóriában végzett a legjobb 30 között, míg S. Takács András, az On The Spot című dokumentumfilm-sorozat rendező-producere a média kategóriában.

S. Takács András feleségével, Cseke Eszterrel együtt hét éve járja a világot stáb nélkül, két kiskamerával, munkájukért Monte-Carlóban Arany Nimfát vehettek át. Chicagóban Arany- és Ezüst Plakettet, Magyarországon Prima Primissima és Pulitzer-emlékdíjat kaptak. Forgattak frontvonalakon, törzsekkel, diktátorok gyermekeivel, legutóbbi sorozatuk, a "9 hónap alatt a Föld körül" pedig a születés témakörét járja körül. Ennek legújabb részében a 93 éves Mirjamról lesz szó, aki első gyermekét egy koncentrációs táborban szülte meg a holokauszt idején. A sorozat megrázó különkiadását a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából hétfő este vetíti a Duna TV.

A dokumentumfilm-sorozatot 2011 őszén tűzte műsorra a közmédia, felismerve az alkotók progresszív műsorkészítési módját, a témák újszerűségét, illetve illeszthetőségét a közszolgálati értékekhez - közölte az MTVA.

Gazdasági hírek

Valuta átváltás

Miről 

mire

  


Aktualitások