1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
image4.jpg

Gyermekek adókártya igénylése

Meg van a gyerek adókártyája? Családi adókedvezmény - Gyermekek adókártyájának igénylése

Az utóbbi napokban több cikk is megjelent a gyermekek adókártyájával kapcsolatban, hiszen a családi adókedvezményt kizárólag olyan gyermekek után lehet igénybe venni, akiknek van adóazonosító jelük.

Mit tegyünk, ha nincs meg az adókártya, vagy nem tudjuk a gyermek adóazonosító jelét? Gondoljuk végig mikor született a gyermek:

  1. Ha 2005. dec. 31. előtt született, akkor csak igénylés útján lehetett hozzájutni az azonosítóhoz, ennek módjáról a NAV honlapján olvashatunk: http://nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantul/ugyfelszolgalatok/segitadokartyaigeny.html
  2. Ha a gyermek 2006. január 1. és 2008. december 8. között született, akkor keresnünk kell egy levelet, amelyben a Magyar Állam tájékoztatott minket, hogy mi a gyermekünk adóazonosító jele. Azaz ne kártyát, hanem levelet keressünk!
  3. Ha a gyermek 2008. december 8. után született akkor az adóigazolványt automatikusa kiállította és postázta a Magyar Állam.

Ha nem találjuk az adókártyát, akkor:

  • Célszerű a legközelebbi adóhivatalba bemenni, és pár perc alatt elkészíthető az új kártya.
  • Ha tudjuk a gyermek adóazonosító jelét, számát, de maga a kártya nincs meg, akkor az az ügyfélkapun keresztül, az ún T34-es nyomtatvány kitöltésével igénylehető.

Javasoljuk az adókártya mihamarabbi ellenőrzését, mert vélhetően az év vége felé közeledve egyre hosszadalmasabb lesz az adóazonosító jel, illetve az adókártya igénylésének, - pótlásának ügyintézése.

Bővebb infó a családi adókedvezményről: https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/A_csaladi_kedvezmeny_20150116.html

Gazdasági hírek

Valuta átváltás

Miről 

mire

  


Aktualitások